Paarse mais is een soort van mais die in de Andes uit Zuid Amerika groeit (3000 meters….
Dit mais wordt gebruik in chicha morada een populair drankje die gemaakt is van paarse mais met citroen en suiker, in mazamorra (een soort pudding) en Api (populair drankje ook bekend als het toetje van de Inca’s).
Maar naast dat het bijzonder en lekker smaakt is paarse mais ook bekend door zijn grote voordelen voor onze gezondheid.
Door het hoge aantal anthocyanen (blauw-paars pigment) aanwezig in het paarse mais is dit een geweldig Superfood een van de meeste krachtige antioxidanten ter wereld.
De Paarse mais wordt gebruikt om de hoge bloeddruk en de cholesterol te verlagen en ook heeft deze mais anti-inflammatoire eigenschappen .
Paarse mais wordt via verschillende winkels online aangeboden als poeder
Overzicht beoordelingen
Anti-oxidanten - 10
als superfood - 9
smaak - 8
9
hoe positief of negatief ben jij over Paarse mais
Samenvatting: Paarse mais verdient zeker 5 sterren door de grote hoeveelheid anti-oxidanten