Bekijk de laatse trendy beauty tips!
Home / Health / Chuchuhuasi het natuurlijke medicijn tegen pijn?

Chuchuhuasi het natuurlijke medicijn tegen pijn?

Chuchuhuasi de natuurlijke medicijn tegen pijn?

Wat Is Chuchuhuasi?

Chuschuasi is een groote boom in het Amazone regenwoud en dan vooral in het land Peru. De latijnse naam is Maytenus Krukovii. Het amazone gebied is een van de meests bio-diverse plekken op aarde waardoor het ook niet zo vreemd is dat er vele medicijnen en geneeskrachtige planten gevonden worden. Het wordt ook wel de grootste natuurlijke apotheek van aarde genoemd.

Natuurlijke pijn bestrijding met behulp van chuchuhuasi.

Natuurlijke pijn bestrijding met behulp van chuchuhuasi.

De bast van de Chuchuhuasi boom wordt gebruikt door Sjamanen, medicijnmannen en vrouwen voor zowel curatieve en profylactische doeleinden. Traditioneel wordt hier in het Peruaanse amazone gebied de chuchuhuasi gebruikt om pijn en en ontstekingen te verminderen, ook om Artritis, Reuma en rugpijn te behandelen, voor het herstellend vermogen na een slopende ziekte, als algemene pijn verlichter of verlichten van menstruatiepijn. Maar zelfs gebruikt voor verhogen van Libido. Als je dit allemaal leest denk je dat het de alles in een oplossing tegen pijn is. De chuchuhuasi wordt alleen en in combinatie met andere kruiden gebruikt. De Bast lijkt een hoge concentratie aan beschermende middelen te bezitten.
de schors wordt een tijd in water gelegd of in een alchohol van suikerriet. Deze drank zie je dan ook veel in locale winkeltjes maar zelfs in supermarkten en vliegveld.

Tijdens mijn reis naar de amazone in Peru heb ik dan ook zeker deze drank gedronken en een voor thuis meegenomen. Naast de chuchuhuasi zijn nog vele andere kruiden en vruchten die de lokalen bevolking en ook steeds meer andere reizigers en wetenschappers bezigehoud zoals de wat bekender Cat’s Claw of 7 roots maar ook vruchten als de Aguaje Met al deze kruiden en poeders geld dat ze meestal niet bij apotheek of drogist verkrijgbaar zijn en er dus ook niet genoeg onderzoek naar gedaan is of het werkt en waarvoor het werkt. Je zult dan ook af moeten gaan op ervaringen van anderen en het zelf gebruiken om te zien of je er baat bij hebt en waarvoor het bij jou werkt en deze ervaringen te delen op bijvoorbeeld ons Forum of een reactie hieronder achterlaten.

Over Diana