Lang geleden maakte ik een recept van wortel cake, ik was helemaal niet tevreden met de resultaat. Zo erg was dat ik nooit meer een wortel cake wilde proeven.
Maar ik heb het nog een tweede kans gegeven, na zoeken en kijken van verschillende recepten, heb ik een super lekker wortel cupcakes gemaakt !
Ingredienten
225 g. geraspte wortels
2 eieren
130 g. suiker
120 ml. olie
1/2 tl vanille extract
Geraspte Sinaasappelschil
120 g. Bloem
Zout
1 tl kaneelpoeder
Voorbereiden:
Mix de eieren met de suiker ongeveer 3-4 minuten met een mixer.
Voeg de olie, de sinaasappelschil en de vanille extract toe.
Zeef de bloem, de kaneel en de zout. Voeg de mix van eieren met suiker aan de droge ingredienten toe .
Mix het mengsel tot een mooi geheel.
Met een houten lepel roer de geraspte wortels door.
Vul de cupcakevormpjes en bak ze in een voorverwarmde oven (180 graden) ongeveer 20 minuten.
Laat de cupcakes afkoelen.
Roomkaas Frosting.
50 g ongezouten boter.
125 g roomkaas
300 g. suikerpoeder
1 tl sinaasappel sap
Met een mixer roer de poedersuiker met de boter door en voeg de room kaas toe. Voeg nu de sinaasappel sap toe.
Mix de mengsel tot een gladde massa.
Eet smakelijk!!!!